Loading...
Säästövinkit

Nämä tuotteet kannattaa hankkia Lidlistä


Lidl on tunnetusti edullinen ruokakauppa. Mutta mitkä ovat Lidlin parhaita tuotteita? Tuotteita, joita ei muualta saa (ainakaan samalla hinnalla)? Tässä on minun listana. Mukana myös maailman paras tumma suklaa.

PS älä kuitenkaan osta mitään mitä et oikeasti tarvitse. Jos haluat säästää rahaa, tee säännöllisesti ostoksia eri ketjujen kaupoissa (Lidl, S-ryhmä, K-kaupat).

1. Kania: Chili flakes maustemylly

Tässä on chilimauste, joka todella maistuu chilille. Vaikka kyseessä on kuivattu ja jauhettu chili, maku on raikas, kirpeä ja tuore. Maustepurkki on riittoisa, sillä pienikin määrä Kanian chili flakeseja tuo makua ruokaan. Hinta on edullinen 1,39 euroa. Samaan sarjaan kuuluu Black Pepper ja Pepper Mix. Niitä en ole maistanut

2. Cien Deodorantti Pure Freshness (sopii myös miehille!)

Alumiinittomia, hajusteettomia ja alkoholittomia deodorantteja on vaikea löytää. Jos sellaisen löytää, se on yleensä kallis. Tämä Cienin roll-On deodorantti maksaa kuitenkin vain 0,95 euroa. Ehdoton suosikkini Lidl-valikoimasta. Toimiva dödö, joka ei ärsytä (ainakaan minun) ihoa. Ja sopii myös miehille.

3. My Best Veggie – valmisruuat

My Best Veggie valmisruuat sopivat myös sekasyöjille. Nämä herkulliset valmisruuat maksavat 2,69 euroa/kpl ja sisältävät 400g ruokaa. Annos on iso ja kastiketta on paljon. Oma suosikkini on Vegetarian Chili Sin Carne, joka on myös sopivasti tulinen. My Best Veggie on valmisruoka, jossa rahalle saa vastinetta.

4. Lasten lelut

Lidlissä myydään ruuan lisäksi leluja, työkaluja, vaatteita ja kodin tarvikkeita. Olen ostanut Lidlistä paljon kaikenlaista. Erityisen maininnat saavat lasten lelut. Meillä suosittuja leluja ovat olleet puiset palapelit ja keittiölelut. Halvimmillaan näitä saa muutamalla eurolla paketti. Muualla vastaava saatttaa maksaa 10-20 euroa.

Jos haluat ostaa edullisia ja hyviä leluja, seuraa Lidlin ilmoituslehtistä tai lataa sovellus puhelimeen. Lelula tulee myyntiin erityisesti ennen joulua. Kun erä leluja tulee myyntiin, kannattaa olla ajoissa paikalla. Parhaat myydään yleensä nopeasti, ja kun erä loppuu, niitä ei yleensä tule lisää.

5. Kevyt & paksu ruoka 4%

Lidlin vähärasvainen maitopohjainen kasvirasvasekoite (Pohjolan Meijeri) on mielestäni maistuva ja edullinen. Purkki on kooltaan 2 dl ja sen hinta on 0,45 euroa. Jos haluat kastikkeesta kevyen, mutta vähän maukkaamman, sekoita puolet kevyt & paksu 4% ja puolet vähärasvaista kermaa. Rainbown vastaava tuote maksaa 0,65 euroa.

6. Luomukahvi Bellarom Bio Gold Organic

Lidl on tuonut markkinoille alle kolmen euron luomukahvin. Luomukahvipaketti (500g) maksaa 2,75 euroa. Viime viikolla huomasin, että S-ryhmä on tuonut markkinoille vastaavan tuotteen, Rainbow-luomukahvin.

Sekä Lidlin että Rainbown luomukahvin maku on jonkin verran laimeampi, kuin esimerkiksi Juhla Mokan. Luomukahvien maku on lähellä Rainbown tavallisen suodatinkahvin makua. Juhla Mokka on suosittu kahvi, mutta nykyään aika kallis. Se maksoi Lidlissä 11.10. 3,89 euroa paketti. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan edullisia luomukahveja. Saat luomua ja säästät rahaa!

Vasemmalta: Chili Flakes, Bellarom-luomukahvi, Lidlin tumma suklaa, Cien-hoitoine ja Cien deodorantti.

7. Lasten hammasharja 0-6v (2kpl)

Lidlin lasten hammasharja maksaa vain 1,45 euroa (2kpl). Lasten hammasharjat ovat yllättävän kalliita. Pepsodent lasten hammasharja (1kpl) maksaa S-marketissa 2,05 euroa. Rainbown lasten hammasharja maksaa vähemmän, mutta sekin 0,95 euroa (1kpl) ja hammasharjoja on tarjolla vasta 3-vuotiaasta eteenpäin.

8. Murukakku omena

Vieraita tulossa, jotain pitäisi keksiä kahvin kanssa…. Lidlin Confiserie Firenze -merkkinen omena-murukakku on raikas ja säilyy paketissa tuoreena viikonlopun yli. Helppo aukaista ja laittaa pöytään. Maistuu vähän kuin itse tehdyltä. Ei liian makea. Löytyy leipähyllystä läheltä.

9. Liha ja kana

Lidlistä löytyy edullisia ja hinta-laatusuhteeltaan hyviä liha- ja broiler-tuotteita. Vaihtoehtoja on monia. Maustettuja ja maustamattomia. Pihvejä ja suikaleita. Jauhelihaa tai mureketta. Erilaiset tuotteet ovat usein vuorotellen tarjouksessa.

10. Paistopiste

Lidlissä on mielestäni yksi parhaista paistopisteistä! Munkit, viinerit, patongit ja muut ovat yleensä tuoreita ja maukkaita. Lidlistä löytyy myös hauskoja teematuotteita, kuten Halloween-munkkeja. Harmi vaan, että paistopisteet tuotteet loppuvat nopeasti.

11. Cien: shampoot, hoitoaineet ym.

Lidlin omista tuotteista löytyy vaihtoehtoja sekä vaativaan että vähemmän vaatimaan makuun. Mielestäni Cienin shampoot, hoitoaineet, rasvat ja muut vastaavat tuotteet ovat hyviä ja edullisia. Suosittelen käyttämään hieman aikaa valikoimaan perehtymiseen, sillä samassa tuoteryhmässä voi olla useita eri vaihtoehtoja.

12. Myllykivi pakaste cocktailpiirakka

Pakastelokerosta 1,35 kg pussi, jonka hinta on 2,85 euroa. Kilohinta on 2,11 euroa. Cocktailpiirakat ovat oivallinen vierasvara pakastimessa. Maistuu myös lapsille ja nuorille!

13. Vauvojen purkki-luomuruuat

Jos haluat tarjota vauvalle edullista luomuruokaa, suuntaa Lidliin. Testattu on yhdellä vauvalla, ja hyvin on maistunut!

14. Lidlin teemaviikot

Lidlin kuuluisat kansainväliset teemaviikot. Täältä löytyy piristystä omaan ruokapöytään. Edullisesti tietysti. Seuraa Lidl-sovelluksella tai mainoslehtisistä.

15. Gluteenittomat tuotteet

Lidlin oranssit gluteenittomat tuotteet ovat kohtuuhintaisia, ja herkullisia. Jos gluteenittomia tarjottavia jää yli, voit syödä ne itse. Ei mene hukkaan.

16. Tumma Suklaa J.D.Gross

Lidlin tumma suklaa. Mielestäni maailman paras tumma suklaa! Valikoimasta löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto. Jos tumma suklaa ei ole tuttu, kannattaa ehkä aloittaa vain 56% suklaata sisältävästä paketista. Oma suosikkini on vadelma, jossa suklaata on 70%.

Suklaapaketin (125g) hinta on 1,45 euroa. Lidlin tumma suklaa on lisäksi reilun kaupan tuote.

13.10. Korjattu: My best Veggie sopii myös seksyöjille, 14.10. Korjattu: Kevyt & Paksu ruoka 4& on maitopohjainen kasvirasvasekoite.


11 comments
 1. Lukija

  Tämäpä oli kiva postaus, piristi sunnuntaiaamuani, kiitos siitä,
  Ajattelinpa tähän vastaavasti jotain kommentoida, jos siitä vaikka ilahtuisit. Olen ymmärtänyt, että blogin kirjoittajat tyypillisesti pitävät kommenteista.

  Makuasiat on kyllä hauskoja, niistä on niin monta yksilöllistä näkemystä kuin meitä ihmisiäkin. Meillä useimmilla on suosikkituotteemme Lidlissä ja tämä on johtanut sellaiseen kierteeseen, ettei pelkkä Prisma enää riitä, vaikka siellä onkin kattava valikoima. Olen nauttinut Lidlin valikoimista myös ulkomailla asuessani ja on jotenkin ”kotoisa” olo, kun samoja tuttuja ja hyviä tuotteita tulee vastaan niin Saksassa, Italiassa kuin Ruotsissakin.

  Mutta mitä tulee säästämiseen, on mielestäni (tuotteen ravintosisällön lisäksi) elintarvikkeissa yksi valintakriteeri ylitse muiden, nimittäin kilohinta! Jos perheessä syödään lihaa, on Lidlissä on tosiaankin mahdollisuus löytää hirveän edullista lihaa tai kanaa ja joskus myös kalatuotteita. Myös tiettyjä kasviproteiinivalmisteita saa hyvään kilohintaan (mm. tofu).

  Monien tuotteiden pakkauskoot on nykyään kummallisia, esim. jauheliha saattaa olla 350g tai 700g pakkauksissa, mikä vaatiin jo suhteellisen hyvää laskupäätä tulkita kilohintaa pakkauksen ulkomuodosta ja hinnasta. Itse annan oikeastaan aina kilohinnan ratkaista, onko tuote niinsanotusti oikeasti edullinen vai ei.

  Tällä logiikalla valmisruoat tai valmisruoka-annokset ovat hyvin harvoin edullisia. Esimerkiksi nuo My Best V -sarjan valmisannospakkaukset ovat minun mittapuullani melko kalliita. Niissä on ”ravitsevan” kuitu- ja proteiinipitoisen asian määrä suhteellisen vähäinen ja vähäiselle kasvisproteiini valmisteelle ja riisille tms. tulee kallis kilohinta.

  Tässä tuleekin oma säästövinkkini, älä ikinä osta pasta- riisi, nuudeli -tms pitoisia valmisruokia, vaan valmista ne kotona – niin säästät :). Esimerkiksi soijarouheesta/tofusta, riisistä ja vihanneksista saa todella edullista ruokaa, kun sen tekee itse.

  1. Katariina

   Kiitos! Ja kyllä, mahtavaa saada kommentteja ja vaihtaa ajatuksia 🙂 Kiinnostava huomio nuo pakkauskoot. Olen tehnyt ihan saman huomion. Itse myös yritän vertaila proteiineja ja muita ravintoaineita.
   Kirjoitin ihan tuohon aluksi, ettei kannata ostaa mitään mitä ei tarvitse. Se mun mielestä pätee myös tähän valmisruokaan. Eli ei kannata ostaa, jos ei välttämättä tarvitse. Jos ostaa, niin my best veggie on mun mielestä paras valinta. Tämä on vähän sama juttu kuin ruuan kotiinkuljetus. Jollekin se voi olla säästöä, jollekin ei. Katariina

 2. Janna

  Kiitos vinkeistä! Cienin meikInpoisto- ja kauneudenhoitotuotteita olen ostanut. Ne ovat olleet oikein laadukkaita. Myös Lidlin wc-papereissa on hyvä hinta-laatusuhde. Olen tykännyt ostaa Lidlistä myös ”laadukkaampaa” maitoa, jonka hinta on sama kuin ns. tavallisen maidon muualla.

  En kyllä aio siirtyä halvempaan Lidlin kahviin. Kahvi on minulle arjen luksusta, jonka mausta ja aeomikkuudesta en aio tinkiä. Minun valintani on Pauligin kaupunkikahvien New York.

 3. Tiii

  Lidlin Remoulade-kastike pullossa on aivan parasta! Yhtään muuta hyvää herkkukastiketta en kauppojen valikoimista tiedä.

 4. Lya

  Itse käytän Lidliä tiettyjen herkku-tuotteiden vuoksi. Samalla tulee kuikuiltua viikon käyttötavarat ja usein sieltä löytää meidän perheeseen tarpeellista. En mitenkään aktiivisesti käy Lidlissä, mutta vähitellen se on ujuttautunut kauppareitille yhä useammin. Varsinkin, kun joissain paikkakunnilla isommat toimijat on kävelymatkan päässä toisistaan ja helppo kävellä kaupat läpi. Ihan parasta on Lidlin ’feikki’nutella, yksi tietty hillomerkki ja amerikan paahtoleipä… jos kuvailut mitään kertoo. Ostan ne ulkonäön perusteella, koska merkkimuisti on huono.

  1. Katariina

   Jep, Lidlistä löytyy paljon herkkuja 🙂 Järkevää onkin käydä eri kaupoissa. Kilpailu tekee hyvää myös Lidlille, koska ei sielläkään kaikki ole halvinta ja parasta. Me kuluttajat voimme vaikuttaa paljon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *