Loading...
Rahan säästäminen

Blogi päättyy, kiitos. Nyt kerron, miksi epäonnistuminen on välttämätöntä, ja mitä opin.


Aloitin Katariinan Säästövinkit -blogin suunnittelun ja kehittämisen kesällä 2019. Pohdin jo alusta alkaen, olenko tekemässä oikeita juttuja. Päätin, että teen silti. Ja lopetan, jos homma ei toimi.

Tämä blogi on yksi parhaista jutuista, mitä olen koskaan tehnyt. Samoin on sen lopettaminen.

Olen oppinut PALJON. Olen oppinut kiinnostavien sisältöjen kirjoittamista, markkinointia, hakukoneoptimointia, nettisivujen suunnittelua. Olen saanut haastattelupyyntöjä medialta. Olen päässyt kirjoittamaan Salkun Rakentaja -verkkojulkaisuun.

Sain myös aikaan yhden pienoisen somemyrskyn, joka oli yksi tärkeimpiä oppitunteja.

Ennen kaikkea: olen oppinut paljon itsestäni.

Miksi siis lopetan?

Useinhan ajatellaan, ettei asioita saisi jättää kesken. Jos jättää, epäonnistuu. Minulle elämä on opettanut, ettei toimimattomiin juttuihin pidä ripustautua. 

Toimimaton on jotain sellaista, joka ei vastaa omia tavoitteita.

Säästäväinen elämäntapa on intohimoni, josta voisin puhua vaikka kuinka paljon. Aloitin bloggaamisen, koska koen, että elämäntehtäväni on auttaa ihmisiä digipalvelujen avulla.

Sitähän tämä on. Mutta kun puhutaan elämäntehtävästä, jokainen meistä haluaa toteuttaa sen mahdollisimman hyvin.

Blogia kirjoittaessa oivalsin, etten ole paras henkilö kirjoittamaan raha-asioista. Olen hyvä, mutta en paras. Se ei myöskään ole teema, jossa haluan tai pystyn kehittymään parhaaksi.

Blogia kirjoittaessa opin, että näissä hommissa tarvitaan valtavasti itsetuntemusta. Sitä on kehitettävä jatkuvasti. Digimaailmasta löytyy harrastus- ja työmahdollisuuksia joka lähtöön. Mutta myös kilpailu on kovaa.

Koska aikaa on rajallisesti, on keskityttävä ja karsittava.

Tätä blogia kirjoittaessa sain niin monta tärkeää oppituntia. Ehkä tärkein niistä on silti epäonnistumisen hyväksyminen. On vain aloitettava jostain. Ja opeteltava hyväksymään, että epäonnistuu.

Mitään oikeasti tärkeää on mahdotonta luoda, jos ei salli itselleen epäonnistumisia.

Opin myös mielenkiintoisen jutun itsestäni. Opin, etten ole asettanut omia tavoitteitani riittävän korkealle. Opin, että minun on vaadittava itseltäni enemmän – mutta fiksummalla tavalla.

Epäonnistumiset tuskin loppuvat tähän. Nyt kun lähden suunnittelemaan seuraavaa projektia, niitä tulee lisää. Onneksi olen harjoitellut.

Suuret kiitokset siitä, että olet lukenut juttujani! Toivon, että olen voinut olla avuksi. Oman talouden hallinta on supertärkeää.

Blogia kirjoittaessa ymmärsin entistä vahvemmin, että yhtä tärkeää kuin säästäminen, on tietää mistä ei kannata säästää.

Säästäväisen elämäntavan merkitystä ei silti voi koskaan korostaa liikaa. Turhasta ei kannata maksaa. Silloin voi maksaa niistä asioista, jotka vievät omia tavoitteita eteenpäin.

Voisin sanoa, että säästämisen tarkoitus on hyödyntää rahaa niin, että raha auttaa toteuttamaan oikeasti tärkeitä juttuja.

PS muista hyödyntää Lidlin tarjoukset 🙂

Katariina


One comment
  1. Anne

    Kiitos blogistasi <3

    Tärkeä pointti tuo viimeinen "säästämisen tarkoitus on hyödyntää rahaa niin, että raha auttaa toteuttamaan oikeasti tärkeitä juttuja." Itse olen huomannut, että säästämisestä tulee helposti itsetarkoitus ja pihistelen jossain asioissa liikaakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *